Rombor - 
łożyska kulkowe,dwurzędowe,mikrołożyska,łożyska kulkowe jednorzędowe,łożyska walcowe,łożyska wahliwe,łożyska igiełkowe,łożyska kulkowe skośne,łożyska do klimatyzacji,łożyska specjalne,łożyska samochodowe,łożyska standardowe,łożyska toczne,łożyska przemysłowe

Gdy organizujesz przyjęcie.

Wakacyjne spotkanie w gronie przyjaciół, wesele, przyjęcie, czy firmowy lunch?

Wszystko zaplanuj w Restauracji Astoria.

Skorzystaj tajże z usług Hotelu Sonex w Częstochowie.




Organizacja i przygotowanie niezapomnianego i eleganckiego przyjęcia to nie lada wyzwanie.
Na pewno sprosta mu obsługa w Restauracji Astoria i Hotelu Sonex, przy ul. Krakowskiej 45
w Częstochowie.

Skorzystaj z doświadczenia profesjonalistów oraz niesamowitego klimatu międzywojennej Polski.

Twoja impreza będzie udana, i na długo zostanie w pamięci Twoich gości

Polecamy!

Restauracja Astoria
Hotel Sonex
Częstochowa, ul. Krakowska 45
Tel.: 34 366 80 80




Zdrowe i bezpieczne odchudzanie z Natur House

Nadwaga i otyłość, z którymi boryka się co drugi Polak mają różne przyczyny. Dogłębny wywiad dietetyczny i zdrowotny oraz badanie składu ciała prowadzone przez eksperta ds. żywienia pomogą znaleźć przyczynę nadmiaru kilogramów oraz dobrać optymalną metodę walki z nią.

Właściwa diagnoza przyczyn nadwagi i otyłości pozwoli dopasować metodę odchudzania, która nie tylko będzie zgodna z zaleceniami Światowej Organizacji Zdrowia, ale będzie miała również wymiar edukacyjny.

Dzięki wsparciu specjalisty dietetyka, możecie być pewni, że odchudzanie będzie zdrowe i bezpieczne.

Możecie Państwo skorzystać z bezpłatnych konsultacji z dietetykiem
Centrum dietetycznym Naturhouse przy al. Wolności 48/5 w Częstochowie.

Wszystkich zainteresowanych konsultacją serdecznie zapraszamy i prosimy o kontakt telefoniczny.
tel. 34 307 06 09
kom. 609 209 515
e-mail: czestochowa.wolnosci@naturhouse-polska.com

Godziny otwarcia:

Poniedziałek: 12:00 - 20:00
Wtorek, Piątek: 8:00 - 16:00
Środa, Czwartek: 10:00 - 18:00



Warstwowy koktajl bananowo malinowy

Czy może nam zastąpić śniadanie lub kolację? Oczywiście!

W upalnie dni będzie idealną lekką propozycją.

Dodatkowo koktajl to uczta dla oczu - wrażenia wizualne zapewniają odrębnie zmiksowane banany i maliny.
Efekt stanowią dwie warstwy z modnym motywem ostatnich sezonów typu „ombre”.

Składniki:

Wiejskie bez laktozy ,,Piątnica” 400ml
Śmietanka 30% „Piątnica” 200ml
dojrzałe banany 3szt.
kostki lodu 3-4 szt.
cukier waniliowy 1 łyżeczka
żółtko jajka 1 szt.
maliny świeże lub mrożone 500g
woda mineralna 100ml
kostki lodu 3-4 szt.
miód 1 łyżeczka
czekolada gorzka 3 kostki

Wykonanie:

Banany, mleko, kostki lodu, cukier waniliowy i żółtko dokładnie zmiksować. Koktajl wlewamy do połowy wąskich szklanek.
Następnie należy zmiksować maliny z wodą, lodem i miodem. Wlewać powoli - po łyżce na warstwę bananową tak, aby się nie połączyły.
Podawać z bitą śmietaną, przyrządzoną ze śmietanki 30%. Koktajl posypać tartą czekoladą.

Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Źródło: Sfera PR



Wybierz dietę dla siebie



W diecie Lekki Kęs znajdziesz różne rodzaje diet specjalnie dopasowane do Twoich potrzeb!

Do wyboru mamy diety:
Klasyczną
Premium
Wegetariańską
Obiady dietetyczne

Zadzwoń i zapytaj o najlepszą dietę dla siebie:
Twój Osobisty Catering Dietetyczny: tel.: 34 307 07 67



Dwa przepisy na pyszne przekąski

Na raz, do ręki, na jeden kęs - pyszne przekąski zaspokoją mały głód nie tylko na domówce, ale także na pikniku czy po prostu między posiłkami.

Marka Tarsmak przedstawia przepis na ogóreczki faszerowane serkiem oraz kalmary w cieście piwnym:

Ogórki faszerowane pastą twarogową z sosem koperkowym



Składniki:
ogórki świeże gruntowe 10 średnich szt. (lub szklarniowe 2 średnie szt.)
twaróg półtłusty 150g
sos koperkowy „Tarsmak” 6 łyżek
czosnek 1 ząbek
sól, pieprz do smaku
pomidorki koktajlowe i zioła do dekoracji

Wykonanie:
Ogórki gruntowe przekroić na pół wzdłuż, a szklarniowe w poprzek w 3-4 cm klocki. Częściowo wydrążyć z nich miąższ łyżeczką. Do twarogu dodać sos koperkowy, wyciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Tak powstałą pastą wypełnić wydrążone ogórki i udekorować pomidorkami koktajlowymi i ziołami.

*******************

Kalmary w cieście piwnym z sosem czosnkowym



Składniki:
mrożone tuby kalmarów 4-5 szt.
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 1 łyżeczki
sól, pieprz czarny do smaku
sos czosnkowy „Tarsmak”

Składniki na ciasto:
piwo jasne 150ml
mleko 150ml
jajko 1 szt.
mąka pszenna 300g
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
sól, cukier do smaku
olej rzepakowy do smażenia

Wykonanie:
Kalmary rozmrozić w letniej wodzie i pokroić w półcentymetrowe krążki. Odsączyć z wody, dodać sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać.

Mleko połączyć z piwem, dodać jajko, proszek do pieczenia, mąkę oraz sól i cukier do smaku. Dokładnie wymieszać rózgą, żeby nie było grudek. Ciasto powinno być konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Przygotowane wcześniej kalmary zamaczać w cieście i smażyć na złoty kolor w rozgrzanym oleju.

Podawać z sosem czosnkowym „Tarsmak”

Źródło: Sfera Group

Smacznego!



Zdrowe i smaczne odżywianie dzięki Diecie Lekki Kęs

Odchudzasz się, potrzebujesz diety ze względów zdrowotnych?

Obawiasz się, że będziesz musiał zrezygnować z ukochanych słodyczy?
W Diecie Lekki Kęs dostaniesz zdrowe, smaczne i kolorowe podwieczorki!

- Nie chcemy Was zagłodzić tylko odchudzić! - to hasło firmy Lekki Kęs

Lekki Kęs dostarcza niezbędnej energii, poprawiając jednocześnie przemianę materii.

Chudniesz nie czując głodu i nie podjadasz!

Jak to działa na wstępie bezpłatna konsultacja dietetyczna
indywidualny dobór kaloryczności diety i jadłospisu na podstawie analizy danych
dostawa posiłków pod wskazany przez Państwa adres i w ustalonym czasie



W zależności od celu, który chcą Państwo osiągnąć, dietetyk z firmy Lekki Kęs, na podstawie wywiadu żywieniowego dobierze Państwu odpowiednią kaloryczność jadłospisu lub diety.

Niezwykle ważną są tutaj Państwa preferencje smakowe, dlatego też produkty których Państwo nie lubią bądź nie chcieliby Państwo otrzymywać z innych powodów np. alergii pokarmowych, wykluczone zostaną z jadłospisu lub diety. Zrób pierwszy krok - wypełnij i wyślij ankietę żywieniową!

>> Ankieta żywieniowa <<

Program dostaw

Dostawy Lekkiego Kęsu odbywają się na podstawie złożonego zamówienia.

Kurier o stałej porze dostarcza zestaw pięciu gotowych posiłków na cały dzień.
Posiłki dowożone są codziennie. Godzina i miejsce dostawy zostaną wcześniej uzgodnione.
Można również wyznaczyć miejsce lub osobę, u której nasz kurier zostawi posiłki (portiernia, sekretariat itp.).
Wszystkie dania zapakowane są w estetyczne pojemniki jednorazowe. Jeżeli potrawa wymaga podgrzania, to dla ułatwienia zapakowana jest w oznakowany pojemnik przeznaczony do odgrzewania w kuchence mikrofalowej.
Okres trwania diety jest dowolny (minimum 1 tydzień), ale zamówienie powinno być złożone minimum 2 dni przed planowanym terminem rozpoczęcia współpracy. Jeżeli zdarzy się sytuacja, w której będą Państwo musieli przerwać dietę na kilka dni (np. z powodu delegacji), odpowiednią liczbę posiłków dostarczymy na koniec okresu diety. Warunkiem koniecznym jest powiadomienie o tym fakcie z minimum 24h wyprzedzeniem.

Twój Osobisty Catering Dietetyczny: tel.: 34 307 07 67



Klasyka na polskich stołach - przepis na sos chrzanowy



Składniki:

śmietana 12% „Piątnica” 100g
majonez 3 łyżki
chrzan tarty 3-4 łyżki
sól, cukier do smaku

Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Smacznego!

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy



Lekkie przysmaki na lato

[Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”]

Menu na letni dzień: chłodnik pomidorowy, sałatka z filetem z kurczaka i pana cotta z malinową kruszoną oraz miętowym pudrem. Brzmi pysznie prawda? Specjały te można przygotować z produktów polskich firm. Wszystkie dostępne są na RYNECZKU na WAŁACH DWERNICKIEGO Ich wykonanie jest łatwe i szybkie, a efekty? Oszałamiające!
A choć dzisiaj za oknem deszczowo, mamy nadzieję, że przepisy przydadzą się już lada chwila.

Lekkie przysmaki na lato

Laureaci Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, którego celem jest propagowanie żywności rodzimych wytwórców, proponują przepisy na smakołyki idealne na ciepłe dni. Składnikami chłodnika, sałatki i panna cotty są produkty nagrodzone certyfikatami „Doceń polskie” i tytułami TOP PRODUKT.
Zarówno same wyroby (zdobyły maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny), jak i przygotowane z nich dania prezentują najwyższą jakość. Nie pozostaje nic innego, jak tylko je przygotować i cieszyć się ich smakiem. Do dzieła!

Chłodnik pomidorowy

Błyskawiczna w przygotowaniu propozycja firmy SERTOP, laureata programu „Doceń polskie”.
Certyfikaty jakości i tytuły TOP PRODUKT zdobyły dwa sery topione tego producenta: Gouda wędzona i Edam. Więcej inspirujących przepisów można znaleźć na blogu: www.serkiwkuchni.pl

Składniki:
- 2 kostki (100g) serka topionego SERTOP (np. Edam, nagrodzonego certyfikatem „Doceń polskie”)
- 1 puszka pomidorów lub pół kg świeżych pomidorów
- 100 g kwaśnej śmietany
- 100 g słodkiej śmietany
- kilka kropel soku z cytryny
- pieprz, sól oraz ostra papryka

Sposób przygotowania:
W blenderze miksujemy pomidory z puszki (lub świeże bez skóry), serki, śmietanki (słodką i kwaśną) i kilka kropli soku z cytryny. Przyprawiamy całość do smaku pieprzem, ostrą papryką oraz solą. Tak przygotowany koktajl w cieplejsze dni świetnie sprawdzi się jako chłodnik.

Sałata fit z filetem z kurczaka

Firma Green Spoon proponuje lekką, a jednocześnie zdrową i pożywną sałatkę. Jej głównym składnikiem jest filet z kurczaka zamarynowany w Zdrowym Oleju Rzepakowym Green Spoon Tłoczonym Tradycyjnie Na Zimno, TOP PRODUKCIE programu „Doceń polskie”.

Składniki (danie dla 2 osób)
- 300 g mieszanki sałat (np. lodowa z rukolą, lodowa z roszponką, endywia escarole, endywia frisee, cykoria radicchio)
- 1 filet z piersi kurczaka zagrodowego
- Naturalna Kompozycja Przypraw Warzywno-Owocowa Green Spoon
- Zdrowy Olej Rzepakowy Tłoczony Na Zimno Green Spoon (nagrodzony przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie” certyfikatem i tytułem TOP PRODUKT)
- 150 g małych pomidorów koktajlowych
- 1 mała czerwona cebula
- kilka czarnych oliwek
- 100 g kukurydzy konserwowej
- 100 g selera ciętego w zalewie
- sól, pieprz, sos balsamiczny, masło

Przygotowanie:
Czyścimy filet z kurczaka, po czym kroimy go w szersze paski. Z oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, kompozycji owocowo-warzywnej, soli i pieprzu przygotowujemy marynatę, w której zanurzamy kawałki fileta przez ok. 1 godzinę. Pomidory kroimy na połówki i łączymy z pozostałymi składnikami (sałatą, selerem i kukurydzą). Kawałki kurczaka smażymy na maśle, a gdy będą lekko wystudzone, dodajemy je do sałaty. Całość skrapiamy Zdrowym Olejem Rzepakowym Tłoczonym Tradycyjnie Na Zimno i sosem balsamicznym, po czym przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

Pana cotta z kruszonką, pudrem miętowym i syropem malinowym

Przepis pochodzi z bloga kulinarnego: www.garniecmagalie.blogspot.com
Do przygotowania deseru zaprasza firma Ogródek Dziadunia, producent Syropu z malin uhonorowanego przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie” certyfikatem jakości i tytułem TOP PRODUKT. Firma z Wąsosza Dolnego zdobyła w sumie pięć certyfikatów jakości przyznanych w ramach programu „Doceń polskie”. Specjaliści z branży spożywczej nagrodzili nie tylko syrop, lecz także Kapustę kiszoną z grzybami leśnymi, Sok tłoczony naturalny 100% jabłko, Buraczki wiórki oraz Ogórki konserwowe.

Składniki:
- 250 ml mleka 3,2%
- 250 ml śmietany 30%
- 1 cukier z prawdziwą wanilią
- 70 g cukru
- 3 łyżeczki żelatyny
- olej

Do przygotowania kruszonki potrzebne będą: 5 łyżek stołowych mąki krupczatki, 2 łyżki stołowe Syropu z malin firmy Ogródek Dziadunia, TOP PRODUKTU programu „Doceń polskie” oraz 1 łyżka masła 82%. Z kolei puder miętowy przygotujemy z 3 łyżek cukru i 10 listków świeżej mięty.
Do podania potrzebne są natomiast: 150 ml syropu Ogródek Dziadunia oraz świeże maliny.

Sposób przygotowania: Śmietankę, mleko i cukry podgrzewamy w rondelku, ale nie gotujemy. W niewielkiej ilości wody rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do napęcznienia, a gdy to nastąpi dodajemy ją do rondelka z podgrzanymi składnikami i mieszamy. Miseczki do pana cotty smarujemy lekko olejem, po czym wlewamy do nich masę i wstawiamy je do lodówki (najlepiej na całą noc), aby pana cotta stężała.

Przygotowujemy kruszonkę. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni Celsjusza. W misce mieszamy mąkę, syrop i masło, aż powstanie malinowa kruszonka. Wysypujemy ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Upieczoną kruszonkę odstawiamy do wystudzenia.

Czas na puder miętowy. Przygotowujemy końcówkę blendera z nożykami. W pojemniku umieszczamy cukier oraz listki mięty, łączymy składniki, jednocześnie mieszając energicznie blenderem. Gotowy puder wysypujemy na płaski talerzyk i odstawiamy, aby cukier wysechł.

Na talerz wykładamy kruszonkę, na niej umieszczamy pana cottę, całość skrapiamy syropem, dekorujemy świeżymi malinami i miętowym pudrem.

Anna Koza, Adventure Media

******
Na zakupy dobrych sprawdzonych produktów zapraszamy na RYNECZEK z 50-letnią tradycją, na Wały Dwernickiego 11, w Częstochowie!



Stek z polędwicy wołowej z sosem rakowym

Składniki:

polędwica wołowa firmy Gzella 600g
olej 1 łyżka
masło 1,5 łyżki
cebula 1 mała szt.
mąka 1 łyżka
wino białe półwytrawne 1 szklanka
szyjki rakowe 100g
słodka śmietanka 100ml
sól, pieprz, papryka słodka do smaku
raki gotowane 4 szt.

Wykonanie:

Polędwicę oczyścić z błony i wyporcjować trzy równe steki. Każdy lekko spłaszczyć ręką (nie tłuczkiem), natłuścić odrobiną oleju i usmażyć na grillu lub patelni grillowej według upodobań.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle razem z szyjkami rakowymi. Dodać mąkę, następnie wszystko krótką chwilę podsmażyć. Później całość podlać zimnym winem i wymieszać. Gdyby sos zbytnio zgęstniał, dodać odrobinę wody. Dusić 10 minut na wolnym ogniu często mieszając. Na koniec dodać śmietankę oraz przyprawy. Sos zmiksować blenderem.
Gotowe steki wyłożyć na talerze i polać gorącym sosem. Udekorować ugotowanymi w całości rakami oraz gałązkami koperku.

Smacznego!

Źródło: Sfera PR



Lekkie lody dla ochłody

[Specjaliści z NATURHOUSE radzą]

Sorbet grejpfrutowy

Składniki:

3 grejpfruty
1/2 sklanki soku grejpfrutowego
10g żelatyny
2 granaty

Przygotowanie:

Grejpfruty obrać ze skórki i błon, aby został sam miąższ. Do rondla wlać pół szklanki soku i wsypać żelatynę. Całość podgrzewać, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, ciągle mieszając. Po zagotowaniu zdjąć z ognia i dodac pozostałą część soku i grejpfruta pokrojonego na drobne kawałki. Całość zostawić do ostygnięcia i zamrozić.
Wyjąć z zamrażarki, podzielić na porcje i zmiksować, aż powstanie jednolita puszysta masa. Przełożyć ją do naczyń i ponownie zamrozić. Granaty przekroić na pół i delikatnie wydrążyć nasiona. Pucharki wypełnić miąższem, przełożyć do nich sorbet.

Więcej smacznych dietetycznych przepisów poleca:

Centrum Dietetyczne NATURHOUSE
Al. Wolności 48/5, 42-200 Częstochowa
Tel.: 609 209 515



Rozpocznij wakacyjny dzień lekko, zdrowo i smacznie!

Skorzystaj z oferty firmy LEKKI KĘS.

Śniadania przygotowywane pod okiem specjalistów z pewnością będą smaczne, a zarazem lekkie i zdrowe. W sam raz na początek wakacyjnego dnia!

Sprawdź na www.lekkikes.pl lub zadzwoń 34 307 07 67



Twój Osobisty Catering Dietetyczny: tel.: 34 307 07 67



Lato w kolorze cytryny.
Trzy przepisy na upalne dni

Cytrynki z rumem kolorem i kształtem przypominają… słoneczka zamknięte w słoiku. Zimą ten przysmak pozwala przywołać atmosferę upalnych dni. Latem dzięki niemu przygotujemy orzeźwiającą mrożoną herbatę i słodkości z charakterem. Wypróbuj trzy przepisy na specjały, które umilą każdy letni dzień.

Cytrynki z rumem to wizytówka ETERNO. Tak jak pozostałe wyroby tej rodzinnej firmy z Pruszkowa, powstają wyłącznie z naturalnych składników i wg tradycyjnych receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Do przygotowania specjału potrzeba jedynie cytryn, rumu (1,2% obj.) i cukru. Przysmak nie jest rozcieńczony wodą.
Najwyższą jakość Cytrynek z rumem potwierdza certyfikat „Doceń polskie” i tytuł TOP PRODUKT nadane im dwukrotnie przez Lożę Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Cytrynki otrzymały od specjalistów z branży spożywczej maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny.
Cytrynki mają wszechstronne zastosowanie, czego dowodzą także poniższe przepisy kulinarne.



Mrożona herbata

Szybki i łatwy sposób na smaczne orzeźwienie w letni dzień.

Składniki:
- ok. 2l zaparzonej i wystudzonej czarnej lub zielonej herbaty
- 1 słoiczek Cytrynek z rumem ETERNO (wyrób został wyróżniony znakiem „Doceń polskie”)
- lód
- pęczek świeżej mięty

Do dzbanka z wystudzoną herbatą dodajemy kilka plasterków Cytrynek z rumem i - w zależności od tego, jaką słodycz napoju chcemy osiągnąć - odpowiednią ilość syropu ze słoiczka. Następnie dodajemy listki świeżej mięty i mieszamy. Herbatę podajemy w wysokich szklankach z dużą ilością lodu.

Cytrynowe ciasteczka

Słodka przekąska z aromatem naturalnych cytryn.

Składniki:
- 2 słoiczki Cytrynek z rumem ETERNO (nagrodzone certyfikatem „Doceń polskie”)
- sok wyciśnięty z 1 cytryny
- 150g miękkiego masła
- 2 jajka
- 200g mielonych migdałów
- 100g cukru
- 200g mąki
- cukier kryształ do posypania

Ciasto przyrządzamy na 3 godziny przed pieczeniem. W drobną kostkę kroimy 3 plastry cytrynek ze słoiczka. Następnie ucieramy na gładką masę masło z 1 jajkiem, dodajemy mielone migdały, cukier, mąkę oraz pokrojone wcześniej cytrynki. Dodajemy 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny i 2 łyżeczki syropu ze słoiczka. Zagniatamy ciasto i formujemy 2 wałeczki o średnicy około 6 cm każdy, po czym zawijamy je w folię i odkładamy na 3 godziny do lodówki.
Po tym czasie wałeczki ciasta kroimy na plastry o grubości ok. 5-7mm i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciasteczko smarujemy rozmąconym żółtkiem i kładziemy na nim plasterek cytrynki ze słoiczka. Wstawiamy całość do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza i pieczemy ok. 15 min. Po wyjęciu posypujemy odrobiną cukru.

Tarta serowo-cytrusowa

Słodka tarta z dużą ilością masy serowej i orzeźwiającymi owocami. Idealna na lato!

Składniki:
- 400g gotowego ciasta francuskiego
- odrobina mąki do podsypania
- 1 słoiczek Cytrynek z rumem ETERNO (uhonorowany godłem „Doceń polskie”)
- 1 słoiczek Pomarańczy w syropie ETERNO
- 250g sera ricotta
- 250g serka mascarpone
- 120g cukru
- 6 jajek

Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. Celsjusza, po czym kroimy w kostkę plastry cytryny ze słoiczka. Na blacie rozkładamy ciasto francuskie (w razie potrzeby posypujemy je mąką), po czym układamy na nim połowę pokrojonych wcześniej cytryn. Rozwałkowujemy całość tak, aby cytrynki połączyły się z ciastem. Formę na tartę o średnicy 25 cm wykładamy ciastem, dociskamy brzegi i przykrywamy wilgotną ściereczką. Odstawiamy na czas przygotowywania masy.
Mieszamy ser ricotta z mascarpone, a później dodajemy pozostałe, pokrojone wcześniej cytrynki. Żółtka oddzielamy od białek, a następnie miksujemy 5 z nich ze 100 g cukru. Tak przygotowany puszysty kogel-mogel dodajemy do masy serowej i mieszamy. W drugim naczyniu ubijamy 6 białek na sztywną pianę, a pod koniec ubijania dodajemy pozostały cukier. Delikatnie mieszamy białka z masą serową. Tak przygotowaną masę przekładamy na przygotowane ciasto.
Wystające brzegi ciasta smarujemy pozostawionym, rozmąconym żółtkiem. Ciasto pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, ale pozostawiamy w nim ciasto do ostygnięcia. Plastry pomarańczy przekładamy na rozgrzaną patelnię, podlewamy 2 łyżeczkami syropu ze słoiczka. Zmniejszamy płomień, co jakiś czas odwracają plasterki z jednej strony na drugą. Gotowe ciasto dekorujemy jeszcze ciepłymi plasterkami pomarańczy.

* * *

Firma ETERNO zdobyła laury Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” za pięć wyrobów. Wszystkie zdobyły certyfikaty „Doceń polskie” i tytuły TOP PRODUKT.
Nagrodzone specjały to: Cytrynki z rumem, Pigwa w syropie (obie propozycje zostały wyróżnione dwukrotnie), EKO Czerwone pomarańcze w syropie, EKO Limonki w syropie oraz EKO Cytrynki w syropie.

* * *

Anna Koza, Adventure Media



ZAPRASZAMY NA DEGUSTACJĘ !!!

[Specjaliści z NATURHOUSE radzą]

Wiosna i lato to doskonały czas na przeprowadzenie kuracji detoksykującej.

Po zimie ubogiej w świeże warzywa i owoce nasze ciało może nie funkcjonować poprawnie. Obciążenie organizmu toksynami, znajdującymi się np. w spalinach, lekach, alkoholu i przetworzonej żywności czy wydzielającymi się podczas stresu dodatkowo zaburza jego właściwe działanie. Poszarzała cera, uczucie zmęczenia, nawracające infekcje, wzdęcia czy problemy z koncentracją to znak, że warto

zastosować kurację oczyszczającą!


Jak zacząć?

Chcąc oczyścić organizm warto sięgnąć po koktajl polecany przez dietetyka Naturhouse. Jest łatwy do przygotowania w domu i zabrania w butelce np. do pracy, na trening itp. Można go przygotować z produktów dostępnych w Centrum Naturhouse.

Co się w nim kryje?

- Koktajl zawiera wyciąg z czarnego bzu bogaty we flawonoidy, fitosterole, sole potasowe oraz witaminę C. Dzięki tym składnikom działa moczopędnie, detoksykująco i wzmacniająco na układ krwionośny. Ekstrakt z cykorii poprawia i stymuluje funkcjonowanie nerek, a bakterie probiotyczne wzbogacają mikroflorę jelitową, poprawiają procesy przemiany materii i działanie układu pokarmowego. Wzmacniają dzięki temu odporność i przyswajanie składników odżywczych z pożywienia.

Już 2-tygodniowa kuracja koktajlem stanowi dobre przygotowanie do właściwego procesu odchudzania lub doraźną pomoc na wakacjach, imprezach rodzinnych czy spotkaniach przy grillu, którym towarzyszą napoje alkoholowe.

Zapraszamy na degustację!

Teraz masz wyjątkową możliwość wypróbowania specjalnego koktajlu
i przekonania się o jego działaniu.

W dniach 22.06 - 29.06 zapraszamy do Centrum na degustację koktajlu oczyszczającego.

Koktajl świetnie smakuje w upalne dni.

Przyjdź, wypróbuj koktajl oczyszczający Naturhouse i ciesz się zgrabną sylwetką, pełnią energii,
lepszym samopoczuciem!

Składniki potrzebne do przygotowania koktajlu:
syrop Kilusan,
syrop Sambuki
oraz słodzik Pecva

SKORZYSTAJ Z CENNEJ PORADY DIETETYKA:

Centrum Dietetyczne NATURHOUSE
al. Wolności 48/5
42-200 Częstochowa
kom. 609 209 515
e-mail: czestochowa.wolnosci@naturhouse-polska.com

http://www.naturhouse-polska.pl/adresy-centrow-nh/slaskie/czestochowa/centrum-dietetyczne-naturhouse-wolnosci/



Zapraszamy!



<<< Strona 7 >>>
Udziałowiec - Firma Poligraficzno - Introligatorska,wykonuje druki dla uczelni,szkół oraz urzędów,świadectwa szkolne oraz dzienniki

Płatności w serwisie obsługiwane są przez DotPay